hits
MIN VEI

MIN VEI

Hvordan ble jeg politi?

Det hele begynte på ungdomsskolen. Det var noe med yrket som virket spennende og uoppnåelig. Hver gang jeg så en politibil kilte det i magen. Jeg visste på ingen måte hva politiyrket innebar, men drømmen om å bli det startet på ungdomsskolen.

Jeg har alltid sagt at jeg skulle bli politi. Det var imidlertid flere som trodde at jeg aldri kom til å bli det. På barne- og ungdomsskolen slet jeg. Jeg fikk tidlig vite at jeg hadde dysleksi noe som gjorde skolegangen utfordrende. Jeg var til tross for dette heldig og fikk god oppfølging av både familie og skole. Jeg gjorde det godt nok.

"Man kommer langt med godt nok!"

Barne- og ungdomsskolen var nå et ferdig kapittel, mens videregående stod for tur. På videregående tok jeg generell studiekompetanse. Jeg var på dette tidspunktet bevisst på én ting og det var å bli politi. Ved valg av valgfag så var det ingen tvil om at politidrømmen var forankret i dem. Jeg valgte derfor kommunikasjon og kultur, internasjonal engelsk og rettslære. Alle fagene hadde jeg nytte av senere, spesielt rettslære. Jeg gikk ut av videregående med gode karakterer, bortsett fra matte. Det skjønte jeg ikke så mye av!

Forsvaret

Rett etter videregående så avtjente jeg førstegangstjenesten min ved Hans Majestet Kongens Garde. Dette var et særdeles viktig år i livet mitt og en milepæl. Det å tjenestegjøre i forsvaret er noe jeg aldri har angret på. Det er noe som gjør en 19 åring mye mer voksen og moden, samtidig som det skulle tale til min fordel ved søk om opptak til politihøgskolen året etter.

"Gardist, tre av!"

Da jeg søkte opptak til politihøgskolen i 2012 så var alderskravet 20 år. Jeg var fortsatt ikke ferdig med min førstegangstjeneste, men fikk til tross for det muligheten til å dra på opptaket. Jeg hadde lest alt jeg kom over på nett og en bok som heter "Politiblikket" av Liv Finstad.

Opptaket gikk bra og det var ikke like skremmende som jeg hadde sett for meg eller fått høre av andre. Intervjuet med opptaksnemnda bestod først av et gruppeintervju for deretter et intervju alene med en politimann som het "Leif" på loftet av politihøgskolen i Oslo.

Det var nervepirrende å måtte vente på svar etter opptaket. Jeg husker spesielt godt at jeg stod på vaktpost utenfor de kongelige residenser og prøvde å finne eventuelle feil jeg hadde begått i intervjuet mitt.

Politihøgskolen

Jeg møtte opp ved politihøgskolen i Oslo med et hav av forventninger og en stor dose usikkerhet. Skulle jeg bli politi? Det hele føltes surrealistisk ettersom jeg nettopp hadde vært russ og så vidt blitt ferdig med førstegangstjenesten i forsvaret. 20 år gammel gikk jeg gjennom hovedporten med skriften "Politihøgskolen" over meg. Jeg så meg aldri tilbake!

De 3 årene på politihøgskolen endret alt! Jeg vokste betraktelig som person og fikk flere vennskap for livet. Jeg hadde praksis i Sør-Trøndelag politidistrikt hvor jeg senere fikk jobb etter endt utdannelse.

Politi

I dag jobber jeg i seksjon for forebyggende og patrulje i Trøndelag politidistrikt.

A30 kjør utrykning! Melding om vold. Mottatt.

Din vei

"Lykke til på din vei mot politidrømmen!"

8 kommentarer

Bra innlegg! Skal selv bli politi, og det var på nippet at jeg kom inn i år (venteliste 40.). Kjenner meg selv igjen i mange av tingene du skriver og takker for et enkelt og informativt innlegg!

Det at du har kommet på venteliste betyr at du er egnet som politi. Da har du gjort et godt opptak fysisk og blitt funnet egnet i intervjuet. Espen stå på og søk igjen! Neste år kommer du inn.

Vennlig hilsen piketten.blogg.no

Har veldig lyst å bli politi, men kan ikke svømme. Har gått kurs 2 ganger og får fortsatt ikke til☹️

Hei Hanne, det er mange som ikke kan svømme. Du har imidlertid vist at du har tatt tak ved å melde deg på svømmekurs. Jeg råder deg til å fortsette med å utfordre deg i vannet og søke hjelp fra personer som kan svømme og lære det bort. Det vil ta tid, men du kommer til å klare det.

Vi trenger deg og alle de kvalitetene du besitter, svømmingen er kun en liten del av det. Stå på Hanne, jeg heier på deg!

Vennlig hilsen piketten.blogg.no

Karoline S. A.

Karoline S. A.

Flott innlegg Bentis! ;) Skal selv bli politi og er fint å høre at det ikker er bare jeg som sliter med matte!

Takk Karoline :) Vet du kommer til å bli politi, stå på!

Bra innlegg! Har selv lyst til å bli politi en dag, men siden jeg går i 10. Klasse så har jeg en lang vei framover med skole.

Så flott at du ønsker å bli politi Andreas :) At du allerede har funnet ut hva du vil er kjempe bra. Det var på ungdomsskolen drømmen min om å bli politi startet, så da har vi allerede flere ting til felles! Stå på og jobb målrettet, jeg har troen på deg.

Skriv en ny kommentar